Annonsförsäljning för Puckenbladet 2019-2020
3.1.2020 12:04 Nyheter / IF Pucken r.f.

Bästa förälder till barn i IF Pucken rf.

Föreningens tidning Puckenbladet är allas vår angelägenhet. Tidningens årliga annonsintäkter har de senaste åren varit i storleksklassen 10-11 000 euro, vilket oavkortat gått till juniorverksamheten. Tack vare dessa inkomster lyckas vi hålla nere årsavgifterna, och kan även inkludera t.ex. vissa bussresor och någon turneringsavgift. Föreningen växer med ett lag varje år i takt med att juniorerna blir äldre, vilket gör att utgifterna också växer. Tack vare Puckenbladets annonsintäkter har vi hittills lyckats hålla mängden talkotimmar som ”vanliga” föräldrar behöver ställa upp på rätt liten. Men ingenting sköter sig självt, och dessa annonsintäkter kommer verkligen inte av sig själva.

Vi är helt beroende av att du som förälder hjälper till att skaffa annonsörer via din egna arbetsgivare / firma, via dina affärsbekanta eller via dina bekanta på olika firmor i nejden. Alla kan bidra med något, vissa med mera och andra med mindre beroende på aktuella omständigheter, men allas insats är mycket viktig! Målsättningen är att ha minst 150 annonsörer i år, och då bör vi nog kontakta 250 företag.

Vi har gjort en lista med företag som årligen har blivit tillfrågade om att understöda föreningen genom en annons i tidningen. Vissa företag har troget understött oss årligen, medan andra har valt att stå över vissa år. Nu har du som förälder möjlighet att välja ut minst två företag som du tar ansvar för att seriöst försöka få med som annonsör. Du får även gärna lägga till nya företag som inte finns med på listan. I listan fyller du sen i ditt namn och din e-postadress på företagets rad, så vet vi i styrelsen och andra föräldrar vem som ansvarar för respektive firma. Listan är inte offentlig, utan åtkomst endast från länken. Dina personuppgifter raderas så fort som möjligt, och uppgifterna används inte till något annat än för att koordinera annonsförsäljningen.

Deadline för annonsförsäljningen är 19.1.2020, vårt mål är att ha tidningen tryckt innan sportlovet vecka 9.

Alldeles snart så kommer alla som satt sitt namn på listan vid någon potentiell annonsör att få en länk till ett formulär där ni fyller i vilken annonstyp som ni sålt (eller att ni inte lyckats sälja), och åt vem. Vi behöver även kontaktperson hos annonsören, samt faktureringsuppgifter åt dem, så det är bra att anteckna i takt med att ni säljer in annonserna.

Länken där du skall välja bland potentiella annonsörer finns på:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GRznBeekEL1cqs4ohesk4tIq7F-Ac2gqg56gEJ1Jl2Y/edit#gid=529277512

Skriv in i de gröna fälten ditt namn och din e-postadress.

Puckenbladets s.k. mediakort finns på föreningens hemsida https://www.ifpucken.fi/seura/39016/puckenbladet, samt även i materialbanken. Även tidigare års Puckenblad finns att läsa där. Mediakortet innehåller information åt annonsörerna. Vi är strikta med annonsstorlekarna och strävan är att alla annonsörer väljer någon av de standardstorlekar som finns. Naturligtvis strävar vi till att sälja så dyr annons som möjligt åt alla, men även många bäckar små blir en stor å. Som hjälp ser du storleken på föregående års annons, och riktlinjen är ju att åtminstone försöka få samma storlek såld även detta år. Det är även enkelt att fråga ifall annonsören är nöjd med fjolårets annons, då behövs inget nytt annonsmaterial. Allt nytt annonsmaterial bör skickas till puckenbladet@gmail.com senast 31.1.2020.

Du som förälder kan även bidra med innehåll till Puckenbladet i form av textproduktion. Vi mottar även gärna förslag till innehåll. Vi behöver även bra fotografier från pågående säsong, så fota gärna och hör av dig om du har foton som du tror är intressanta. Vanlig mobiltelefon räcker oftast bra till för erforderlig kvalite. Kontakta Kristian Östman, kristian.ostman@gmail.com eller ring 050-5509921.

Vi från styrelsen hoppas att vi alla tar ett stort ansvar för detta, och inte tänker att någon annan sköter. Var och en kan bidra inom ramen för vad som just nu är möjligt. Alla befinner vi oss i olika livssituationer med olika stora möjligheter att avsätta tid på detta. Men detta är så oerhört viktigt för att ro i hamn pågående och kommande säsong, så vi hoppas på stor uppslutning.

Hälsningar,
Styrelsen


   
Mera nyheter
IF Pucken r.f.
«  Juli   »
Kategorier